MATERIAAL (1)


Begin altijd met een set van 3 boules. In een doublette-partij (twee tegen twee) heeft elke speler 3 boules en in een triplette-partij (drie tegen drie) heeft elke speler 2 boules in gebruik. Er wordt dus altijd met 6 boules per team gespeeld. Per set moeten de boules precies gelijk zijn. Merk, serienummer en gewicht. Boules zijn er in vele merken, soorten, maten, gewichten, metaalsamenstellingen en prijzen.
Voor het spelen in clubverband, competitie en bij toernooien (licentie-spelers) mag alleen met goedgekeurde wedstrijdboules worden gespeeld.
Een ervaren speler zal altijd met zijn eigen boules spelen, omdat hij daaraan gewend is en weet wat hij ermee kan doen op welke ondergrond dan ook.
De aanschaf van boules is dan ook een zeer personlijke zaak en een aanschaf voor vele jaren.
De keuze van boules heeft ook te maken met de speelwijze en de rol in het team, de grootte van de hand, de kracht van de arm en om goed zichbaar te zijn, de kleur en de glans van het metaal.
Er zijn zeer veel goedgekeurde wedstrijdboules op de markt. De meest bekende merken in Nederland zijn: Obut, Ideale, J.B. en Intergrale. Van deze merken zijn ook ook goedkope "camping"-boules te krijgen.
Wedstrijdboules zijn altijd te herkennen aan de ingegraveerde merknaam, de metaalsoort aanduiding (roestvrij of niet, e.d.), serienummer en het gewicht in grammen. Bij officiele wedstrijden wordt op dit kenmerk gelet. Vervolg